header image

Intensiv behandling samt akutmedicin

Albumin er det protein, som plasma indeholder mest af. Det binder vand og opretholder en stor del af det kolloid-osmostiske tryk. Store blodtab medfører et stort albumintab, hvilket indebærer en stor risiko for hypovolæmi.  Albumin gives for at behandle hypovolæmi og for at opretholde det cirkulerende blodvolumen. En anden vigtig egenskab ved albumin er, at det transporterer forskellige stoffer, fx fedtsyrer, hormoner og lægemidler.

 

Antitrombin er blodets vigtigste koagulationshæmmer. Patienter med arvelig antitrombinmangel kan behandles profylaktisk eller terapeutisk med antitrombin i kliniske situationer, hvor der er risiko for blodprop (fx ved kirurgi eller i forbindelse med en fødsel). Antitrombinbehandling kan også gives ved erhvervet antitrombinmangel som ved heparinresistens associeret med lave antitrombinniveauer, fx ved operation med brug af hjerte-lunge-maskine.

 

Ved akut behandling eller forebyggelse af blødning forårsaget af behandling med blodfortyndende K-vitamin-antagonister, fx warfarin, anvendes der et protrombinkomplekskoncentrat, som indeholder koagulationsfaktorerne II, VII,  IX og X. Det kan også anvendes til at behandle eller forebygge blødning ved medfødt mangel på et eller flere af de indgående protrombinkompleksfaktorer, når der ikke er adgang til specifikke koagulationsfaktorprodukter.

 

Andre komplicerede tilstande, der kræver intensiv sygepleje, kræver tilførsel af mange af de faktorer, som findes i plasma, hvorfor plasma gives som transfusion. Det kan fx dreje sig om kompleks koagulationsfaktormangel i forbindelse med kraftige blødninger eller alvorligt leversvigt. Octapharmas virusinaktiverede og standardiserede plasma til transfusion, OctaplasLG®, er et godkendt lægemiddel.

 

 

 

 

 

 

 

Octapharmas lægemidler til intensiv behandling samt akutmedicin er:

 

 

 

albunorm® (40 g / l, 50 g / l og 200 g / l) anvendes primært til at genoprette og opretholde cirkulerende blodvolumen i gennemprøvede volumen mangel. albunorm® undergår pastöriseing, både under fremstilling og som et færdigt produkt. 


Albunorm, Produktresumé 50 g/l
Albunorm, Produktresumé 200 g/l

   

octaplex®  er et protrombinkomplekskoncentrat, som indeholder de vitamin K-afhængige koagulations-faktorerne II, VII, IX, X samt protein C og S. octaplex anvendes ved brist af protrombinkompleksets koagulationsfaktorer, f.eks. ved svær blødning i relation til warfarinbehandling. octaplex® er SD-behandlet og nanofilteret.

 

octaplex® Produktresumé, 500 IE
octaplex® Produktresumé, 1000 IE


atenativ®
 er et antitrombinkoncentrat af høj renhed til behandling af Antitrombin III-mangel. atenativ® er dobbelt virusinaktiveret ved en kombination af SD- og varmebehandling samt heparinfri.

 

atenativ® Produktresumé


octaplasLG® er et virusinaktiveret plasma og et registret lægemiddel. Ved hjælp af højteknologisk produktion filtreres plasmaet og SD-behandles. OctaplasLG er cellefrit med standardiseret indhold af koagulationsfaktorer. Mere end 13 millioner poser octaplas/octaplasLG er blevet infuderet verden over og med ingen dokumenteret rapportering af TRALI. Risikoen for allergiske reaktioner er reduceret i forhold til almindelig frisk frosset plasma. Den overordnede risiko for alvorlige transfusionsreaktioner er lav.


octaplasLG® Produktresumé

octaplasLG® Product brochure 2016