header image

Primær immundefekt

Hvis en patient ikke selv producerer nok immunglobulin (dvs. antistoffer), kaldes det, at man har en immundefekt. Den gør, at immunforsvaret ikke fungerer, som det skal, og personen bliver ekstra følsom over for infektioner. Der findes mange forskellige slags immundefektsygdomme. De opdeles hovedsageligt i "primære" og "sekundære". Primær immundefekt indebærer, at sygdommen er medfødt, mens sekundær immundefekt udvikles efter medicinering eller som følge af anden sygdom.

 

Immundefektsygdomme kan behandles ved, at man regelmæssigt giver immunglobuliner og på den måde tilfører de antistoffer, som kroppen mangler. Målet med behandlingen er at hjælpe immunforsvaret med at fungere korrekt og på den måde øge kroppens modstandskraft over for infektioner og gøre disse mindre langvarige og alvorlige.

 

Eksternt link til IDF, Immun Defekt Foreningen

 
Dens formål er at samle alle immun-defekt-patienter og deres pårørende samt alle personer, som er interesserede i immun-defekt-patienters problemer, i en organisation, som skal tilgodese disse patienters interesser.

Læs mere om Immunmodulation og Rhesus-immunisering